Meil kans !

Meil kans -realitysarja kertoo Ihkun nuorten elämästä, arjesta, arkipäivän haasteista sekä unelmista. Tavoitteena on tuoda nuorten arkea esille toivon ja elämänilon näkökulmasta, ja vaikka epäonnistumisiakin tapahtuu, periksi ei anneta. Sarjassa myös nousee esille tärkeä asia: On lupa epäonnistua ja yrittää uudelleen. Kymmenosaisessa sarjassa tuodaan myös esille erityisnuorten haasteita avoimilla työmarkkinoilla.

Tutustu sarjan päähenkilöihin täällä:

Linkki TV-sarjaan ja sarjan ensimmäiseen jaksoon:

Tapaamme kokiksi opiskelevan Olivian ja toimittaja Anaisin sekä kahvilassa Petran ja Jennin. Markus, Julius ja Joonas esittelevät kirpputorityötään.

Jakso 2:

Tässä jaksossa Ihkun nuoret pääsevät metsään istuttamaan puuntaimia. Jaksossa aiheena myös kestävä kehitys.

Jakso 3:

Tässä jaksossa Markuksen ja Juliuksen huolena on rikkoutunut muistitikku. Petra, Olivia ja Jenni käyvät thai-ravintolassa opettelemassa kevätkääryleiden tekoa.

Jakso 4:

Tässä jaksossa Anais suuntaa hattuliikkeeseen tehdäkseen radiolähetyksen. Joonas ja Markus keskustelevat yhdenvertaisuudesta ja Jennillä on Kelan kanssa ongelmia.

Jakso 5:

Tässä jaksossa selviää, kuinka Jennin KELA-päätöksen kanssa kävi. Olivialla, Jennillä ja Petralla on näytöt. Aamu alkaa kynsien lakkaamisella Kauneushoitola Natalia Piispassa.

Jakso 6:

Tässä jaksossa kuullaan Petran, Olivian ja Jennin arvosanat näytöistään. Ihkulin työryhmä pitää palaveria kirpputoritoimintaan liittyen ja Anais käy tekemässä radiohaastattelun Salohallissa.

Jakso 7:

Tässä jaksossa Julius ja Anais vierailevat paikallisessa lehdessä ja saavat vinkkejä tulevaisuuden suunnitteluun. Petra, Jenni ja Olivia suorittavat näytöt valmistaen hot dogeja Lounean työntekijöille.

Jakso 8:

Tässä jaksossa Markus työskentelee poikkeuksellisesti kahvilan puolella, koska Jenni, Olivia ja Petra ovat palvelemassa asiakkaita muualla. Anais lausuu asiakkaille runojaan.

Jakso 9:

Tässä jaksossa Petra suuntaa makkaratehtaalle valmistamaan omaa kekriaiheista makkaraansa. Ihkulaiset pääsevät mökille hengähtämään työkiireiltään.

Jakso 10:

Kauden viimeisessä jaksossa selviää kuka nuorista saa työpaikan ja kuka valmistuu vai valmistuuko kukaan? Markuksen autoprojekti saa taas aivan uuden käänteen.

Linnanjuhlat 2021 ihme ja kumma

Suomen suurin kehitysvammaisten Itsenäisyyspäivän vastaanotto Linnan Juhlat 2021 lähestyy. Itsenäisyys kuuluu kaikille!