ESR-rahoitteinen opinnollistamishanke

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Vipuvpima-ja-esr-yhteislogo-2.jpg

Ihme ja Kumma tuki ry on hakenut ja saanut Euroopan sosiaalirahastolta tukea hankkeeseen, jonka nimi on ”Opinnollistaminen osatyökykyisen kehitysvammaisen polkuna työelämään”. Hanke on kolmevuotinen (2020-2023) ja on alkanut elokuussa 2020.

Tavoitteet

Tavoitteena on parantaa pajan nuorten työllistymistä työmarkkinoille. Ja nyt ei mennäkään mukauttaen helpoimman kautta, vaan noudatetaan kriteerien vaatimustasoa. Laadusta ei tingitä, joten aikaa asioiden opetteluun saattaa kulua, mutta Ihkussahan se ei haittaa. Ihkussa on aikaa opetella asiat juurta jaksaen, ohjaajan avustuksella, toistojen kautta.

Tutkinto

Ensisijaisesti tavoitellaan ravintola- ja cateringalan perustutkintoa. Myöhemmässä vaiheessa voidaan tarkastella muitakin tutkintoja, esimerkiksi kiinteistöhuoltoon tai puhdistusalaan liittyviä tutkintoja tai niiden osia.

Hankkeen oppilaitos-yhteistyökumppanina toimivat Raseko www.raseko.fi ja yhteistyötä muidenkin (erityis)ammattioppilaitosten kanssa tehdään.

Tarkoitus

Tarkoitus on, että Ihkun pajalaiset harjoittelevat työtä tekemällä opinnon osia tai jopa kokonaista ammattitutkintoa, kukin kykyjensä ja toiveidensa mukaisesti. Kun kriteerien mukaisia tehtäviä on harjoiteltu alan ammattilaisten ohjauksessa tarpeeksi ja koetaan, että nuori osaa tehtävän, hän osoittaa sen näytössä, joka läpi mennessään kartuttaa tutkinnon osaamispisteitä.

Yhteystiedot

Hankkeessa toimii koordinaattori ja aineopettaja.

Jonna, aineopettaja, käytännön töiden ohjaus 050 3533 225 jonna@ihmejakumma.com

Nora, hankekoordinaattori 050 3533 225

Nora@ihmejakumma.com

Annankatu 10 24100 SALO

Meidät löytää nimeltä IHME OPISKELIJA. Laita kaveripyyntö ja seuraa opiskelijoiden etenemistä. 🙂